Terug

Corry Leijen nieuwe adviseur Dorpswerk

Meewerken aan het welzijn van mensen is voor Corry Leijen bekend terrein. Ze doet dat als projectleider van leer-werkbedrijf De Factorie van Wonen Plus Welzijn. Ze helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te groeien naar zelfstandig (vrijwilligers)werk. Dit blijft ze parttime doen, naast haar nieuwe opdracht, adviseur van Dorpswerk Noord-Holland.

Mensen helpen mensen

Corry: “In mijn werk bij De Factorie ga ik na hoe we mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen laten wonen. Vrijwilligerswerk speelt hierbij een grote rol. Ik ga na hoe we dit – zoals maaltijdbezorging - kunnen ondersteunen. Maar ook hoe we mensen met elkaar kunnen verbinden, zodat ze elkaar kunnen helpen. Ik kom in het werk ook adviseurs van Dorpswerk tegen. Altijd goed mee samengewerkt.”

Zelf handen uit mouwen steken

Op de vraag waarom ze solliciteerde zegt Corry: “De verenigingsstructuur van Dorpswerk spreekt me aan en natuurlijk het doel om de leefbaarheid van de dorpen te versterken. Ik kom ook uit een dorp. Ik begrijp wat er speelt.

Bij ons in Barsingerhorn is onlangs de laatste kroeg gesloten. Waar kunnen mensen elkaar nu ontmoeten? Het is onderwerp van gesprek en misschien levert het een nieuw initiatief op. In dorpen is men gewend om zelf de handen uit de mouwen te steken als je iets wilt. Daar zit vernieuwende kracht. Daar hou ik van.”

Dorp is een mix van mensen

“Een dorp is een mix van allerlei mensen. Die gevarieerdheid van mensen spreekt me aan. De kunst is om iedereen te laten bijdragen. Iedereen heeft een eigen motivatie om mee te doen. Daar moet je aandacht voor hebben. Daarnaast vind ik het interessant om na te gaan hoe een probleem opgelost kan worden. De kunst is om die twee dingen samen te brengen. Stap voor stap.”

Waarom mag je Dorpswerk niet missen?

"Ik wil graag bijdragen aan het contact tussen leden onderling en met potentiële leden. Waarom mag je Dorpswerk niet missen als je actief bent in je dorp? En hoe kunnen we als vereniging nog meer bekendheid krijgen?

Naast het adviseren, het organiseren van themabijeenkomsten en het op de agenda zetten van nieuwe onderwerpen, lijkt me dat ook belangrijk. Een sterke vereniging zorgt voor meer kracht. Niet alleen naar buiten toe, maar ook voor de leden onderling. “

Langskomen, ook in het weekend

“Al heb ik jarenlange ervaring op dit terrein; ik zal ook nieuwe onderwerpen tegenkomen. Geeft niets. Ik duik er graag in. Ik heb razend veel zin! Nee hoor, ik ben geen 9 tot 5-type. Ook ’s avonds of in het weekend kom ik langs.”

Neem contact op!

Neem contact op met Corry met uw vraag of idee, contactgegevens staan hier

Lees meer over het aanbod voor dorpshuizen. 
Warm aanbevolen zijn de Vitaliteitsscan en de brochure Wat voor dorpshuis willen we zijn.

Lees meer over het aanbod voor dorpsorganisaties.
NIEUW!   Speel het Kleine Kernenspel.

Corry Leijen_portretklein2

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube