Terug

Ad en Sam nemen afscheid van bestuur Dorpswerk Noord-Holland

 

Ad Ruiter en Sam Mulder hebben dinsdagavond 7 mei afscheid genomen van hun jarenlange bestuurswerk voor Dorpswerk Noord-Holland.

Van Kleine kernen naar Dorpswerk Noord-Holland

Voorzitter Nico Bijman memoreerde de entree van Ad als bestuurslid-penningsmeester in 2008, bij de rechtsvoorganger Vereniging van Kleine kernen. Na de fusie tot Dorpswerk Noord-Holland nam Ad per 2017 de taak van penningmeester op zich. Een taak meer achter de schermen, maar heel belangrijk voor de vereniging. Nico: 'Betrokken, betrouwbaar, scherp en signaleren als daar aanleiding toe is, zijn woorden waarmee ik Ad zijn inbreng kan typeren'.

Met de woorden 'De jaren zijn omgevlogen', bedankte Ad zijn medebestuursleden voor de mooie tijd die hij heeft gehad bij de vereniging. In zijn eigen dorp is Ad actief in Dorpsraad 't Veld - Zijdewind.

Afscheid_penningmeester_AdRuiter_7mei2019_klein

Ad Ruiter en Nico Bijman (voorzitter). Foto: Dorpswerk Noord-Holland

 

Altijd een kwinkslag paraat

Sam Mulder trad in 2012 toe tot het bestuur van Platform Dorpshuizen Noord-Holland. Vele dorpshuizen waren blij met zijn informatie en adviezen over een lastig onderwerp, de WOZ-waarde bepalen van een gemeenschapshuis.

Nico noemde het volledige vertrouwen dat hij als voorzitter altijd had in de kennis van Sam over cijfers en penningen. 'Mijn vraag "Sam, klopt het?" volgde altijd met een geruststellend Ja'.

In 2016 zette hij zijn financiële kennis én zijn netwerk met juristen in voor de Personele Unie (die de fusie tussen PDNH en VvKkNH voorbereidde). Met Sam zijn humor was het prettig vergaderen, geen onderwerp zo lastig of Sam had wel een kwinkslag paraat.

Bij Dorpswerk nam Sam in 2017 de taak van secretaris op zich. Voor een overzichtelijke periode. 'Ik heb bij de fusie al aangekondigd om met 70 jaar te willen stoppen. Ik maak graag ruimte voor een jongere generatie.'

Afscheid_secretaris_SamMulder_7mei2019_klein

Sam Mulder: "Dank voor de fijne jaren!"

Vacatures

Het bestuur is op zoek naar nieuwe kandidaten. Bent u of kent u iemand die deze mooie vereniging Dorpswerk Noord-Holland mee wil helpen besturen? Neem contact op met de voorzitter, via E: voorzitter@dorpswerknh.nl