Terug

Een kolfbaan in uw dorpshuis? De Kolfbond denkt met u mee

Dorpshuis De Oude School in Wieringerwaard heeft sinds enkele jaren een kolfbaan. De leden van twee verenigingen kunnen nu weer in het eigen dorp de kolfsport beoefenen, nadat zij enkele jaren waren uitgeweken naar dorpshuis Prins Maurits in Nieuwe Niedorp.

Kolfbanen vind je ook in dorpshuiscafé De Ridder in Berkhout en Het Centrum in Venhuizen. De lokale kolfvereniging in deze dorpen telt circa 60 leden. In Venhuizen spelen de leden op drie dagdelen; en in Berkhout vier dagdelen in de week met veel plezier hun geliefde spel Kolf.

BaanDeOudeSchool_verkleind
Kolfbaan in dorpshuis De Oude School, Wieringerwaard

Een kolfbaan, iets voor uw dorpshuis?

De Koninklijke Nederlandsche Kolf Bond (KNKB) is vanwege de groeiende vraag op zoek naar nieuwe locaties om een kolfbaan aan te leggen.

Kolf wordt van oorsprong in sociëteiten beoefend waarbij gezelligheid, saamhorigheid en sport samenkomen. De activiteit past goed bij de sociale functie van dorpshuizen. De KNKB heeft positieve ervaringen met kolfbanen die in een dorpshuis zijn gevestigd.

Sport voor dames en heren

Kolf is een laagdrempelige sport die je vrij snel kunt leren en op een redelijk niveau kunt spelen. Kolf vereist voornamelijk concentratie en beperkt fysiek vermogen, aantrekkelijk voor mannen en vrouwen. Andere sporten die vergelijkbare vaardigheden vereisen zijn Biljart, Darts, Jeu de Boules en Koersbal. De Kolfsport kun je ook op hoge leeftijd beoefenen maar is bepaald geen sport voor alleen maar ouderen.

Meldt u bij de Kolfbond

Heeft dit artikel uw nieuwsgierigheid gewekt? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een kolfbaan in uw dorpshuis? Marc Aberkrom van de Kolfbond komt graag langs.

Contact met Mark Aberkrom
telefoon: 06 1170 7449
Mail: banencommissie@kolfbond.nl

BaanHetCentrum_verkleind
Kolfbaan in dorpshuis Het Centrum, Venhuizen