Terug

Extra bericht vanwege het coronavirus

 

Geachte leden en relaties,

In de afgelopen dagen heeft de regering uitzonderlijke maatregelen genomen. De wereld ziet er anders uit. Velen van u zijn dagelijks bezig met activiteiten in de gemeenschap. Dat valt nu allemaal stil. Ook onze themabijeenkomst van 31 maart is uitgesteld. 

Vereniging Dorpswerk Noord-Holland geeft géén eigen adviezen over tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. Volg de landelijke richtlijn en neem bij twijfel contact op met de lokale overheid en/of GGD.

  •  Volg de adviezen van het RIVM


Dorpshuizen op slot

Online zien we dat de dorpen van Noord-Holland bijeenkomsten stopzetten en fysieke contactmomenten beperken, juist ook om de ouderen en andere kwetsbare mensen te beschermen. Dorpshuizen hebben hun deuren gesloten, in ieder geval tot 6 april. Dat is heel verstandig!  Zie ook het bericht op onze landelijke vraagbaak dorpshuizen.nl

Dubbel getroffen

Wij realiseren ons dat sommige dorpshuizen dubbel getroffen zijn. U loopt omzet mis én u moet lonen doorbetalen van (parttime) personeel. Wij volgen de maatregelen die het kabinet nu uitwerkt op de voet. Dit doen wij samen met collega's van dorpenverenigingen in andere provincies. Maatregelen die relevant zijn voor onze leden dorpshuizen, deze informatie zullen we verspreiden via deze website, in mailings en op sociale media.

  • Kabinet introduceert NOW: tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud.
  • Volg de nieuwsberichten op dorpshuizen.nl


Creativiteit zoekt zijn weg

We zien ook veel mooie initiatieven ontstaan, juist nu. Creativiteit zoekt zijn weg! Dit is een mooie kant van deze ongewone tijd. Hoe doen jullie dit in je eigen dorp, dorpshuis, zorgzaam netwerk, buurtinitiatief? Wat kan wel en wat kan niet? 

Graag horen we over jullie acties en activiteiten. Jullie idee kan ook anderen inspireren en helpen. De vereniging Groninger Dorpen heeft enkele lokale acties in dit nieuwsbericht gedeeld.

Deel ideeën en initiatieven

Onze oproep is: maak bekend wat u doet, niet alleen aan directe zorginitiatieven maar ook andere positieve acties in de gemeenschap.

Deel jullie info op sociale media en stuur ons een bericht via


dorpen@dorpswerknh.nl

of

dorpshuizen@dorpswerknh.nl

Verzamelen, delen, leren
Initiatieven en ervaringen verzamelen en delen, hoe wij dit gaan doen: we komen erop terug.

Voor nu wil ik jullie veel sterkte wensen in deze ongewone tijd,


Nico Bijman,
voorzitter
 

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn