Terug

UITNODIGING - Online sessie, gevolgen coronacrisis. Schade in beeld? Hoe nu verder?

De maatregelen voor indammen van het coronovirus zijn nu vijf weken van kracht. Op 21 april maakt het kabinet bekend hoe het verder gaat. We gaan met z'n allen een nieuwe fase in. Daarom is het goed om elkaar te spreken. Dit doen we online!

Direct aanmelden kan HIER

 

Copyright_Yvonne_Jonkman_BinWaterland-verkleind
Foto: Yvonne Jonkman


Creativiteit  

In de voorbije weken zagen we veel creativiteit, nieuwe manieren om te ontmoeten en zorg te dragen voor mensen die dat nodig hebben. Een aantal initiatieven - het zijn er teveel om allemaal op te noemen - vind je in dit artikel


Elkaar steunen  

Er zijn ook zorgen, soms grote zorgen. Tal van dorpsinitiatieven, waaronder veel dorpshuizen, hebben geen inkomsten. Het eind is nog niet in zicht.

Hoe gaan jullie hiermee om? Lukt het jullie om, hoe klein ook, alternatieve inkomsten te genereren? Denken jullie al na over, of ben je al actief in de 'anderhalvemeter samenleving'? 


Breed uitwisselen 

Dorpswerk organiseert deze online sessie videobellen. Zodat we elkaar juist nu kunnen ontmoeten, van gedachten wisselen over de (financiële) gevolgen van deze crisis.

Samen kunnen we een blik werpen op de nabije toekomst. Elkaar vragen stellen, tips en ideeën uitwisselen, verbinding maken.

We nodigen breed uit: besturen van dorpshuizen, cultuur centra, dorpsraden, bewonersinitiatieven, kernconsulenten, gebiedsregisseurs, raadsleden, bestuurders, doe mee met dit online gesprek.


Samen weten we meer 

Deze sessie wordt geleid door Nico Bijman, voorzitter van vereniging Dorpswerk Noord-Holland. We zijn nog bezig met het uitnodigen van gasten met een speciale deskundigheid. Samen weten we meer.   


Agenda 

Na aanmelden ontvang je kort van tevoren de inloggegevens, een agenda, en uitleg over veilig gebruik van Zoom.

Knipsel-Ik ben erbij

 

Overijssel als voorbeeld  

Wil je weten wat zo'n online sessie op kan leveren? Lees het verslag van de corona-zoomsessie Overijsselse vereniging van Krachtige kernen.

Wat doet Dorpswerk nog meer?

In de afgelopen weken hebben we verschillende acties uitgevoerd richting provincie, gemeenten en de rijksoverheid. Dat doen we samen met onze collega's in andere provincies  en met de LVKK. Lees de nieuwsberichten op de website.

welkom-in-hobrede
Hobrede, gastvrij dorp en dorpshuis. Hopelijk kan ieder dorp en dorpshuis
binnenkort in aangepaste vorm weer iedereen welkom heten.Sociale media

Wil je sneller op de hoogte zijn? Volg ons op sociale media. Wekelijks plaatsen of delen wij nieuwtjes en berichten over bewonersinitiatieven in tijden van corona, op deze accounts:

Facebook > @dorpswerknh - https://www.facebook.com/dorpswerknh/  (klik op volgen)


Twitter > @DorpswerkNH - https://twitter.com/DorpswerkNH  (klik op Volgen)
 

Knipsel_drieluik_welkom_statenleden