Terug

Uitstel invoering Omgevingswet, hoe zit het ook alweer?

De invoering van de Omgevingswet is wederom uitgesteld. Een nieuwe startdatum wordt volgens een nieuwsbericht op website van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) mogelijk in mei bekend gemaakt. 

Waar gaat het ook alweer om bij deze wet? En hoe kan de Omgevingswet beter voor bewoners? (tekst loopt door onder het filmpje)

Bekijk het filmpje van de Rijksoverheid (1:47min)   

Filmpje-Omgevingswet-winst-voor-de-burger

 

Hoe kan de Omgevingswet beter voor bewoners?   

Doelen van deze wet zijn onder andere meer transparantie en eenvoudiger procedures. Maar de bestuurlijke werkelijkheid van wetten, informatie, inspraak en participatie blijft ook na invoering van de Omgevingswet voor heel veel mensen een ondoorzichtige wereld. Hoe kan deze wet beter voor bewoners?

LSA Bewoners besteedde in december 2019 aandacht aan een artikel in NRC waarin de Nationale Ombudsman zijn zorgen uit over de Omgevingswet. Ook stuurde LSA een brief aan het coördinerend Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Want de wet moet en kan beter voor bewoners.

Lees HIER het volledige bericht van LSA.

 

LVKK en LSA bewoners trekken samen op naar rijksoverheid  

Onze Landelijke Vereniging van Kleine kernen (LVKK) en LSA bewoners trekken voor het bepleiten van de belangen van bewonersinitiatieven vaker samen op richting de rijksoverheid. Bekijk recente nieuwsberichten over gezamenlijke acties.

 

CMYK-logo-LSA-bewoners-nl-blok-verkleind      Logo_LVKK

 

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn