Terug

Gratis download coronaposter | 19 mei online bijeenkomst | invulprotocol: zo ben je goed voorbereid voor open gaan op 1 juni

Gaat jullie dorpshuis, cultuurcentrum of ontmoetingsruimte per 1 juni weer open?

Dat kan, voor maximaal 30 mensen, en mits er een duidelijk protocol is met anderhalve meter afstand tot elkaar.

Natuurlijk is de versoepeling van de maatregelen onder voorbehoud: het aantal besmettingen mag niet oplopen.
Volg de richtlijnen van de overheid.

Zorg ook dat je op de hoogte bent van eventuele aanvullende regels van jouw gemeente of veiligheidsregio. Neem contact op met je gemeente.

update 19 mei:

GRATIS Poster op A1 en A3-formaat   

Deze posters in A3 en A1 formaat zijn gratis te downloaden en kunnen op strategische plekken in het buurt- of dorpshuis worden opgehangen. Als je de poster op A1 (60×84) wilt, neem dan contact op met je gemeente voor een print.

Poster A3 formaat (42×29,7)

Poster A1 formaat (60×84)  

tekst loopt door onder afbeelding

foto-coronaposter-dorpshuizen.nl_-560x804

 

 

Uitnodiging online sessie 

Dorpswerk organiseert op 19 mei, 19.30 uur een online bijeenkomst. Daar krijg je informatie over wat er in een protocol moet staan, voorbeelden en tips hoe anderen het doen.

Samen weten we meer dus stel je vragen en draag jouw tips en oplossingen aan. Lees de uitnodiging en meld je aan. Van harte welkom!


Wat geldt voor Horeca, Sport en/of Sociaal werk ?

Biedt uw dorpshuis ook ruimte aan horeca, sportactiviteiten of dagbesteding en sociaal werk? Onderaan vindt u relevante weblinks.


Maak een protocol op maat  

Er was veel vraag naar een overzichtelijk invulprotocol. Een soort handleiding. Waar moet je allemaal aan denken, waarover moet je besluiten nemen?

Dorpshuizen.nl  en LSA Bewoners hebben samen opgetrokken in het maken van dit invulprotocol. 

Als je alle punten en vragen doorloopt, heb je aan het eind van de rit een protocol op maat. Deel dit protocol met je gemeente!

Het invulprotocol is uitgebreid. Je kunt bij elk onderdeel bedenken of het van toepassing is op jullie situatie. Zo niet, dan kun je die alinea gewoon verwijderen uit het document.

Je kunt natuurlijk ook zelf een onderdeel toevoegen dat (nog) niet in het invulprotocol staat. Je mag dat trouwens ook aan ons laten weten; wij nemen het dan misschien op in een update van het protocol.

Wat heb je nodig?

Je kunt aan de slag met deze twee documenten (Word-bestanden).

1. Het invulprotocol vind je HIER

Je ziet dat het invulformulier al helemaal is opgemaakt als een protocol. Daar hoef je dus geen tijd meer aan te besteden.

Bovenaan kun je beginnen met het toevoegen van informatie over de organisatie. Er is ook een plek om het logo in te voegen. Zo maak je het protocol meteen herkenbaar.

Het protocol is opgedeeld in zes blokken met telkens een aantal onderdelen waar je een besluit over neemt om vast te leggen in dit protocol.

Als je al deze stappen doorloopt en antwoorden invult, heb je een protocol op maat.

(n.b. Heb je een oude versie van Word die .dotm-bestanden niet opent, dan kun je beter dit wordbestand zonder macros downloaden.)

2. Voor de uitgebreide toelichting, klik HIER

De toelichting houd je bij de hand terwijl je het invulprotocol maakt. Dat maakt het schrijven van een protocol makkelijker omdat… 

  • je er voorbeeldteksten uit kunt kopiëren voor je eigen protocol. Zo heb je minder tijd nodig om zelf de juiste  formuleringen te bedenken.
  • je meer informatie en extra bronnen vindt, bijvoorbeeld richtlijnen voor dagbesteding en mantelzorg.
  • je voorbeelden en foto’s kunt zien van andere situaties, bijvoorbeeld van hoe je op de grond een bewegwijzering aanbrengt, of hoe je een ruimte anderhalvemeter-proof inricht.

Lees door onder de afbeelding

plaatje-richtlijnen-560x434

 

Mag ik het gewoon kopiëren?

Ja, dat is geen probleem. Het protocol zelf en de teksten ter uitleg en toelichting mag je gewoon kopiëren en wijzigen.

Maak er een draaiboek van dat past bij jouw buurthuis / dorpshuis / cultuurcentrum / ontmoetingsplek.


Komen er nieuwe versies? 

Dorpswerk Noord-Holland, Dorpshuizen.nl en LSA Bewoners gaan er vanuit dat we dit invulprotocol een aantal keer bijwerken. Al was het maar omdat er nog wijzigingen en verduidelijkingen van de landelijke richtlijnen komen.

Daarnaast gaan nu ook meer andere initiatieven de deuren weer openen. Daaruit komen nieuwe ervaringsfeiten en tips, waarop het invulprotocol nog aanpassing nodig heeft.

lees door onder de afbeelding

Stroet-open-gaan


Krijg ik bericht bij een update?

Als er een nieuwe versie is van de documenten melden we dat op deze pagina. Je kunt je ook inschrijven op onze nieuwsbrief.

Bedankt voor jullie reacties!

Dorpswerk, dorpshuizen.nl en LSA Bewoners kregen veel tips, foto’s, voorbeelden over hoe je een gemeenschapsgebouw weer veilig kunt openen.

Dankzij jullie lukte het om nu een protocol op te stellen. Daar willen we iedereen die een steentje bijdroeg heel graag voor bedanken!

Wil je ook een tip, goed voorbeeld of idee doorgeven? Dat kan, met foto's, een filmpje, tekeningen, etc.
Je kunt mailen naar dorpshuizen@dorpswerknh.nl

 

Richtlijnen voor horeca, dagbesteding, sociaal werk en voor sport

Koninklijke Horeca Nederland heeft ook een Protocol Heropening Horeca gemaakt. Check de KNH-website voor de nieuwste versie.

Sociaal Werk Nederland biedt richtlijnen voor dagbesteding en/of sociaal werk, klik HIER.

Op de site van NOC*NSF kunt u terecht op de pagina Over coronavirus en sport: veelgestelde vragen.

Informatief voor buurthuizen/dorpshuizen die ruimte bieden aan sporten als biljart, yoga, darten, schietclub, kaatsbanen, kolfbanen, etc.

BaanHetCentrum_verkleind

 

Oorspronkelijke datum bericht: 14 mei 2020,

Aangepast op 19 mei 2020.