Terug

Dorpsvernieuwingsprijs 2021 van start

 


De koepelvereniging LVKK nodigt jullie uit voor deelname aan de Dorpsvernieuwingsprijs 2021. Een prijsvraag voor dorpen in heel Nederland die actief werken aan de leefbaarheid en vitaliteit van dorp en bewoners. Drie prijzen zijn beschikbaar, van €1000, €1500, €3000. Deze zijn bedoeld voor projecten die de leefbaarheid van het dorp bevorderen. 

De uitreiking vindt plaats op zaterdag 20 november, tijdens het nationale PlattelandsParlement.

Inzenden kan tot 5 juli 2021. Op 6 juli om 20.00 uur sluit de termijn voor aanmelding, doorzending naar de LVKK.

 

Criteria  

Download hier

 

Extra aandacht voor corona         

Natuurlijk was het even spannend of de Dorpsvernieuwingsprijs dit jaar wel door kon gaan. Maar juist in tijden van Corona hebben bewonersorganisaties hun waarde voor de gemeenschap bewezen!

De jury heeft in haar beoordeling dit jaar dan ook extra aandacht voor dorpen die tijdens de coronacrisis nieuwe activiteiten organiseerden en inspeelden op de nieuwe situatie.

De jury is wegens succes en enthousiasme geprolongeerd: Elles Bulder (HanzeHogeschool Groningen); Thijs van Mierlo (LSA) en Hans Cok (Ministerie BZK) hebben de taak om de dorpen te beoordelen ook dit jaar met veel plezier op zich genomen.

 

Cultureel Dorp Wijk aan Zee 

De landelijke Dorpsvernieuwingsprijs wordt eens per twee jaar georganiseerd door de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK). Dorpswerk Noord-Holland is namens Noord-Hollandse dorpen en dorpshuizen lid van de LVKK.

Het Noord-Hollandse Wijk aan Zee won in 2009 de Nederlandse Dorpsvernieuwingsprijs omdat het culturele middelen had aangewend om tot dorpsontwikkeling te komen. In 2010 won het vervolgens een Europese dorpsvernieuwingsprijs.

Meer over Cultureel Dorp Wijk aan Zee.

 Wij-aan-Zee-franseninstetpark-1024x696

Copyright Wijk aan Zee Cultureel Dorp. Uitwisseling met het Franse dorp uit Bretagne.
tikel geplaatst op 20 mei 2021.

 

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube