Terug

Duurzaamheidscoaches voor buurt- en dorpshuizen

 

Duurzaamheidscoaches van start

Dorps- en buurthuizen, culturele instellingen, sportbedrijven en gemeenten tot 25.000 inwoners kunnen voor advies over verduurzamen van het pand terecht bij een 'Duurzaamheidscoach'.

Namens Dorpswerk Noord-Holland en Energieke Regio is adviseur Martijn Mewe de duurzaamheidscoach in dit programma.

Daarin doen ook de bureaus De Groene Grachten en Royal Haskoning DHV mee. Zij doen dit in opdracht van de provincie Noord-Holland. Doel is kleine maatschappelijke vastgoedeigenaren te helpen hun panden te verduurzamen.

Meer over aanbod en adviseur Martijn Mewe.

 

Aanpak

De bureaus helpen bij een eerste energiescan, het benoemen van maatregelen tot het zoeken naar financieringsmogelijkheden en ondersteuning bij de uitvoering.

De provincie Noord-Holland zet hiervoor € 2 miljoen in die zij heeft ontvangen van het Rijk om kleine maatschappelijk vastgoedeigenaren te helpen bij het verduurzamen van hun gebouwen. Voor deze kleine eigenaren is verduurzaming van hun gebouwen vaak een uitdaging.

 

Herstelfonds 

Noord-Holland heeft verduurzaming hoog in het vaandel staan en ondanks de coronacrisis wil de provincie de verduurzaming op gang houden.

Zij heeft daarvoor al een herstelfonds van € 100 miljoen in het leven geroepen. Met het geld van het Rijk schakelt de provincie nu de duurzaamheidscoaches en projectadviseurs in die vastgoedeigenaren helpen met advies en ondersteuning op maat. De adviseurs zullen namens de provincie contact opnemen met de betreffende kleine vastgoedeigenaren.

 

Maatschappelijk vastgoed

Royal HaskoningDHV richt zich op de kleinere gemeenten en sportbedrijven, Dorpswerk Noord-Holland samen met Energieke Regio op dorpshuizen en wijk- en buurtcentra en De Groene Grachten gaan de kleinere culturele instellingen met een ANBI-status ondersteunen.

 

Contact

Martijn Mewe is te bereiken via:

E-mail: maatschappelijkvastgoed@dorpswerknh.nl

mobiel: 06-50215282

 

Aanmelden 

Bent u een buurt- of dorpshuis en wilt u een gesprek met een van de duurzaamheidcoaches, dan kunt u zich - naast rechtstreeks contact opnemen met Martijn Mewe - ook via dit formulier aanmelden.

Naar Belangstellingsformulier Verduurzamen vastgoed.

 

Rijksoverheid

Het Rijk heeft voor heel Nederland in totaal € 24 miljoen beschikbaar gesteld. Voor dit bedrag kunnen ruim 2.000 kleine vastgoedeigenaren geholpen worden met advies en begeleiding. Alle provincies maken gebruik van de bijdrage en bepalen zelf hoe ze het programma opzetten.

provNH

 Knipsel-vier-logos

 

Artikel geplaatst op 22 juni 2021. Aangepast op 24 juni.

 

 

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube