Terug

Kinderen in Kolhorn denken na over toekomst dorp

Wat moet er met ons dorp Kolhorn gebeuren? Wie kunnen dat nu beter weten dan de mensen die hier later wonen, onze kinderen?

Deze ingang bedacht de werkgroep Kompas die een dorpsvisie wil maken voor Kolhorn. En zo verzamelden de leerlingen van groep 8 van basisschool Op Avontuur in Kolhorn zich in september 2021 in de Laurenskerk voor een korte uitleg van de werkgroep Kompas.

Willem Messchaert van de werkgroep vroeg de leerlingen om hem te helpen om het beste idee voor Kolhorn te bedenken. Meester Roel gaat hen daarbij helpen. Ook zullen de leerlingen dit najaar de bewoners van Kolhorn interviewen om erachter te komen wat er leeft.


leerlingen met gong
Leerlingen groep 8 basisschool
Op Avontuur slaan op de gong.

 

Jury

Een jury zal uiteindelijk het beste idee kiezen. 'En wij gaan het beste idee uitvoeren', vertelt Meike Molenaar, adviseur Sociaal Domein bij de gemeente Hollands Kroon. Dorpswerk Noord-Holland levert een van de juryleden.


Herkansing 

Twee jaar geleden zijn leerlingen van de toenmalige groep 8 op pad gegaan. Helaas gooide de lockdown van maart 2020 roet in het 'beste idee-eten' en kon de wedstrijd niet als gepland uitgevoerd worden.

 

Dorpsvisie maken  

Naast Kolhorn zijn ook de dorpsraden van Middelie, Opperdoes en Abbenes bezig met het maken van een Dorpsvisie. Renske Keur, adviseur bij Dorpswerk Noord-Holland ondersteunt hen hierbij.

Willen jullie ook als dorpsraad een dorpsvisie maken? Kijk dan HIER voor meer informatie.

 

Leerlingen Kolhorn met tshirt -uitsnede
Leerlingen groep 8, basisschool Op Avontuur gaan aan de slag voor beste idee van/voor Kolhorn.

Artikel geplaatst op 30 september 2021.

 

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn