Terug

101 dorpshuizen en 58 dorpen lid

 

 

Vereniging Dorpswerk bestaat in december 5 jaar. Dat is te danken aan de leden die vertrouwen hebben in de koers en het werk van bestuur en adviseurs. 

Vertrouwen in de vereniging blijkt ook uit het aantal leden. Nog niet eerder was de vereniging zo groot: Dorpswerk telt 101 aangesloten sociaal-culturele centra, buurt- en dorpshuizen; en ruim vijftig dorpen/dorpsraden.

Onafhankelijk  

Onze vereniging is onafhankelijk

  • wij steunen onze leden dorpsraden en besturen dorpshuizen bij hun inspanning voor sterke dorpen en gemeenschapshuizen 
  • wij zijn spreekbuis en behartigen de belangen van het collectief naar overheden, maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven

Lees meer bij Over ons

 

Nieuwe leden 

Ook in 2021 openen nieuwe buurt- en dorpshuizen hun deuren. Zo bouwt het Westfriese Wadway aan een uitbreiding van de theaterkerk. Het dorpscafé ging dicht. Nu bouwt het dorp aan een nieuwe ontmoetingsplek voor verenigingsleven en dorpsactiviteiten. Dorpshuis De Republiek opent in 2022 haar deuren.

Stichting Maatvast in de Haarlemmermeer heeft circa 25 locaties onder haar hoede. Negentien gebouwen zijn sociaal-culturele centra, buurt- en dorpshuizen, verspreid over de vele dorpskernen. Maatvast schuift met 19 gemeenschapshuizen aan als lid. Verder zijn ook drie zelfstandige dorpshuizen in deze gemeente lid van onze vereniging.

Bekijk de lijst aangesloten dorpshuizen.

 

Nieuwe dorpsraden  

'Een dorpsraad geeft ons de kans ... een dorpsgevoel te activeren, ... mee te praten en te denken over wat ons als bewoners raakt. Een stem bij de gemeente. Opkomen voor onze gemeenschappelijke belangen.

Zo presenteert het bestuur van de nieuwe dorpsraad Sint Maartens(vlot)brug zich aan bewoners en iedereen. In 2020 opgericht. Nu ook lid geworden van onze vereniging.

In het Westfriese Spierdijk is brede steun voor de oprichting van een dorpsraad. Dorpsraad Spierdijk staat in de startblokken en heeft zich al gemeld bij onze vereniging.

Bekijk de lijst Aangesloten dorpsraden.

 

De vlag kan uit, 101 aangesloten buurt- en dorpshuizen. 

1200px-US_101

 

Artikel geplaatst op 2 november 2021.

 

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn