Terug

Herhaling - Meldpunt Stijging Energielasten, tot 15 februari open

 

Sinds begin november 2021 komen alarmerende signalen binnen van buurt- en dorpshuizen die worden geconfronteerd met forse prijsstijgingen van de energielasten.

Met het ingaan van een nieuw contract per november of december dit jaar neemt de energierekening met een factor drie toe. Bij een dorpshuis stegen de maandelijkse energiekasten van €900 naar €2700 en bij een MFC stegen de maandlasten van €2500 naar €7500. Deze prijsstijgingen zijn voor de betrokkenen niet op te brengen.

Meldpunt

Hoe speelt dit bij jullie? Het Platform Dorpshuizen.nl, de landelijke koepel van provinciale ondersteuningsorganisaties voor buurt en dorpshuizen, heeft een Meldpunt Stijging Energielasten ingericht.

Hebben jullie, of krijgt jullie buurt- of dorpshuis, ontmoetingsruimte, verenigingsgebouw of sociaal-cultureel centrum te maken met een forse stijging van de energielasten? Geef het aan ons door!

Direct naar Meldpunt Stijging Energielasten 


Landelijk aandacht vragen  

Onze landelijke vertegenwoordigers LVKK en LSABewoners zullen de uitkomsten onder de aandacht brengen van ambtelijk en politiek Den Haag.

Wat we beogen is dat buurt- en dorpshuizen niet nog verder in de problemen raken. We pleiten voor (deels) compensatie in de kosten voor deze (plotselinge) prijsstijgingen.


Volg het laatste nieuws op ons digitale platform dorpshuizen.nl

meldpunt-02-stijging-energielasten


Artikel geplaatst op 22 november 2021.

Geactualiseerd op 6 januari en op 2 februari 2022.

 

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn