Terug

Inventarisatie financiële gevolgen 2 jaar coronamaatregelen voor dorps- en buurthuizen

Het platform dorpshuizen.nl heeft een enquête opgesteld waarmee we de gevolgen van bijna 2 jaar coronamaatregelen voor buurt- en dorpshuizen in beeld willen brengen. De vragenlijst wordt verspreid onder 2500 buurt- en dorpshuizen in Nederland.

NB. Invullen kost weinig tijd, het zijn 5 meerkeuzevragen.

Financiële positie  

Veel dorps- en buurthuizen moesten in 2021 een flink deel van het jaar hun deuren sluiten. Daardoor zijn de inkomsten voor het tweede jaar op rij een stuk lager dan normaal.

Mogelijk hebben jullie moeten interen op opgebouwde financiële reserves. Meestal is zo'n reserve bedoeld voor groot onderhoud of andere investeringen. Dat geld is nu nodig voor het dekken van de kosten. Het kan ook zijn dat jullie inmiddels echt in de financiële problemen zitten, er meer dan behapbare tekorten zijn ontstaan.

Rekenhulp        

De ‘spreadsheet rekenhulp’ voor gemeenschapsaccommodaties is inmiddels uitgebreid voor de jaren t/m 2025. De spreadsheet is een handig hulpmiddel voor besturen om snel inzicht in hun financiële situatie te krijgen.

Kijk voor toelichting rekenhulp en spreadsheet op de site van Limburgse collega's HIER.  


Heel Nederland  

Wij vermoeden dat financiële kopzorgen leven bij heel veel gemeenschapshuizen. Tot nu toe ontbreken gegevens. Het doel van de inventarisatie is dan ook om de financiële positie van buurt- en dorpshuizen in heel Nederland in beeld te brengen. Over de uitkomsten zullen wij jullie bericht doen. Ook brengen we het onderwerp onder de aandacht van de media en overheden.

Wij doen een nadrukkelijk appel op alle buurt- en dorpshuizen om deze vragenlijst in te vullen! Help elkaar, help jezelf.

Inventarisatie-gevolgen-coronamaatregelen-voor-bh-dh-2500NL

 

Voor vragen over deze enquête kunt u terecht bij:

LVKK

Coördinator Klaske Piebenga

E-mail: kpiebenga@lvkk.nl

Meer op: dorpshuizen.nl

 

Enquete-560x373

Artikel geplaatst op 16 december 2021. 

Geactualiseerd op 13 januari 2021.

 

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube