Terug

De praktische kant van lokale democratie: Dorpsraad Spanbroek - Opmeer presenteert visie op de toekomst

In een goed gevulde multifunctionele kerk, 't Kerkhuys te Spanbroek, presenteerde Dorpsraad Spanbroek - Opmeer op 31 maart 2022 haar Leefbaarheidsplan. Onderwerpen als verkeersveiligheid, een initiatief voor een Knarrenhof, en Buurkracht werden toegelicht.


Traject Leefbaarheidsplan maken 

In 2020 - 2021 heeft Dorpsraad Spanbroek en Opmeer (DSO) stappen gezet om met bewoners te spreken over de belangrijkste onderwerpen om aan te werken voor een sociale en vitale toekomst van de dorpen. De visie van de dorpsraad op die toekomst en haar rol plus de actiepunten zijn opgeschreven in een leefbaarheidsplan.

Dit plan voor de komende vijf jaar is een leidraad voor actie in de dorpen Spanbroek, Opmeer en het buitengebied. Samen met de bewoners wil de dorpsraad wonen en leven verder verbeteren en toekomstproof maken. Belangrijke thema’s zijn:

  • Woningbouw 
  • Behoud monumenten en stolpen  
  • Openbaar vervoer 
  • Verkeersveiligheid  
  • Gezondheid 
  • Veiligheid 
  • Zorg

Lees meer in: Leefbaarheidsplan Dorpsraad Spanbroek - Opmeer (looptijd 5 jaar).

 

Opmeer 2030  

Voorzitter Cees Jan Stapel: "Onze visie staat. Wij hebben er plezier in om mee te denken naar de toekomst in het traject Opmeer 2030. Dit doen we in samenwerking met de andere dorpsraden Hoogwoud, Aartswoud en gemeenschapsraad De Weere en samen met de nieuwe raad en het college van b en w van gemeente Opmeer".

 

Ook een leefbaarheidsplan maken? 


Dorpswerk Noord-Holland ondersteunt dorpsraden bij het maken van een leefbaarheidsplan, kernvisie of dorpsplan.

LEES MEER: Leefbaarheidsplan of kernvisie maken

Neem contact op met onze adviseur Renske Keur
E-mail: renskekeur@dorpswerknh.nl

 

 

LEES OOK: Zwaagdijk-West: "Een kernvisie geeft structuur aan je werk en leidt tot beter resultaat".

 

 

Spanbroek-Opmeer-leefbaarheidsplan-2022-voorkant

Artikel geplaatst op 4 april 2022.  

 

.
 
 

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn