Terug

Stijging van energielasten dwingt tot extra investeringen, dit geld is er niet zomaar.

Sinds de opening van het Meldpunt Stijging Energielasten hebben ruim 100 buurt- en dorpshuizen aangeklopt met zorgwekkende verhalen. De problemen spelen bij zowel kleine dorpshuizen als grote multifunctionele dorpscentra.

Het meldpunt is ingesteld nadat er alarmerende signalen binnenkwamen van buurt- en dorpshuizen die honderden tot soms duizenden euro’s per maand meer kwijt zijn aan energiekosten.

De ruim honderd respondenten betalen gemiddeld twee keer zoveel aan energie als in de oude situatie (vóór oktober 2021). Het gemiddelde maandbedrag steeg van €801,62 naar €1.620,88. De energiecrisis raakt zowel grote multifunctionele dorpscentra als kleine dorpshuizen. Lees verder op dorpshuizen.nl >

 

Vervolgstappen  

De koepelorganisaties LVKK en LSAbewoners bereiden vervolgstappen voor.

Wordt vervolgd.

 

Verduurzamen klein maatschappelijk vastgoed

Een lichtpuntje in Noord-Holland voor het op termijn omlaagbrengen van het bedrag op de energienota biedt het programma Ontzorgen bij verduurzamen van klein maatschappelijk vastgoed. 

Buurt- en dorpshuizen, verenigingsgebouwen en sociaal-culturele centra kunnen advies vragen aan duurzaamheidscoach Martijn Mewe. Ook zijn subsidieregelingen op komst voor een bijdrage in de aanschafkosten van isolatiematerialen, energiezuinige installaties, enzovoort. Informeer bij Martijn Mewe.

E-mail: maatschappelijkvastgoed@dorpswerknh.nl

mob. 06 5021 5282

 

 

Klik op de afbeelding voor filmpje.

Ilpendam-dorpshuis-intentieverklaring-OmroepPIM

OmroepPIM, maart 2022. Interview met vertegenwoordiger van dorpshuis Ilpendam en
projectleider Michiel Tromp, provincie Noord-Holland. 

 

Artikel geplaatst op 20 april 2022

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn