Terug

Oranje Fonds start programma Reuring in de buurt

In 2022 wil het Oranje Fonds écht een boost geven aan (opnieuw) kennismaken in dorp en buurt. Want dorpen en buurten doen ertoe! Het programma heet: Reuring in de buurt.

Events om dorpen buurten (weer) in beweging krijgen kunnen tussen 1 juni en 15 september een aanvraag indienen. We denken hierbij bijvoorbeeld aan wijk/buurt/dorpenfestivals met activiteiten op meerdere plekken of een theaterproductie op locatie voor en door buurtbewoners. 

 

Ontmoeting stimuleren

Het zichtbaar maken van ontmoetingen tussen bewoners die niet vanzelfsprekend met elkaar in contact komen vormt een belangrijk aandachtspunt in dit programma.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat door het zien van dit soort ontmoetingen mensen zich eerder openstellen voor contact. Zien ontmoeten kan echt bijdragen aan meer betekenisvolle ontmoetingen voor anderen. Maak deze ontmoetingen dus zichtbaar via bijvoorbeeld een vlog, interviews in een lokaal krantje of Facebookberichten. 

Kennisdagen  

Voor deelnemers - dus voor vertegenwoordigers van goedgekeurde projecten - worden twee kennisdagen georganiseerd, met workshops over onder meer wat wel en niet werkt bij het stimuleren van contact, de inzet van sociale media om ontmoetingen zichtbaar te maken en het betrekken van bewoners bij blijvende reuring in hun buurt.

Deze kennisdagen zijn gratis en niet verplicht, wel leuk en leerzaam!

 

Criteria & Voorwaarden  

Lees alle informatie over het programma Reuring in de buurt na op deze webpagina: Reuring in de buurt.

Buren
Copyright: Oranje Fonds. 2022.

 

Artikel geplaatst op 2 juni 2022.

 

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn