Terug

Ook Schardam heeft nu een dorpsraad

3 september 2022 - Heel Schardam is zaterdag uitgelopen om getuige te zijn van de ondertekening van het convenant Dorps- en Wijkbelangen tussen gemeentebestuur van Edam-Volendam en dorpsraad Schardam.

Burgemeester Lieke Sievers verliet even kermisvierend Volendam om haar handtekening te zetten, naast die van Jan Willem Tellegen, voorzitter van Stichting Dorpsbelangen Schardam. Met deze kleine kern erbij hebben alle dorpskernen van het gebied Zeevang nu een dorpsraad.


Aandachtspunten

De dorpsraad heeft ruim een jaar ervaring opgedaan als bewonerscomité. Voor Schardam zijn meerdere onderwerpen die raken aan de leefbaarheid belangrijk. Op de agenda staan verkeersveiligheid, onderhoud van de wegen, versterken contacten met het hoogheemraadschap en gemeente, natuurbehoud en -beheer.

Informatie: https://natuurlijkschardam.nl/

WhatsApp Image 2022-09-05 at 15.02.51

Ondertekening convenant, J.W. Tellegen (links) en burgemeester Lieke Sievers.

Schardam-dorpsraad-leden-en-burgemeester

3 september 2022. Feestelijke dag voor dorpsraad Schardam.

Het bestuur van de Dorpsraad bestaat uit Jan Willem Tellegen (voorzitter), Marga Kuperus (secretaris), Alfons Jansen (algemeen bestuurslid), Cas Zechner (algemeen bestuurslid) en Kasper Abcouwer (penningmeester).


Foto's: Yvonne Jonkman.

 

 

Artikel geplaatst op 5 september 2022.

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn