Terug

Ja, dit kan: energiebelasting gedeeltelijk terugvragen

Op de Vraagbaak voor dorpshuizen staat een nieuw artikel: hoe kunt u gedeeltelijk de betaalde energiebelasting terugvorderen.

Direct naar het artikel Energiebelasting.

Energielasten fors omhoog 

Als er één probleem is waar heel veel dorpshuizen last van hebben: de toegenomen energielasten. De fors gestegen gas- en stroomprijzen zijn soms verdubbeld of zelfs een verdrievoudigd. Een oplossing op de langere termijn is het verminderen van het verbruik door het gebouw te verduurzamen. Wat te doen aan een acuter probleem: hoe houden we de dorpshuisorganisatie draaiende?

Vraag geld terug 

U kunt mogelijk in aanmerking komen voor teruggaaf van een deel van de energiebelasting. Deze belasting betaalt u aan de energieleverancier en staat vermeld op de jaarlijkse eindafrekening.

Goed lezen

Het is belangrijk om de informatie in het artikel energiebelasting terugvragen goed door te lezen. Vooral de eerste keer vraagt het invullen tijd en energie. Bij vervolgaanvragen, u mag één keer per jaar teruggaaf aanvragen, is de klus wel te overzien. Het is na die eerste keer niet meer dan invullen van een vragenlijst, een bezettingsoverzicht en meesturen van een kopie van de jaarafrekening van het energiebedrijf. 

Bureau inschakelen

Mocht er zelf geen tijd in willen of kunnen investeren, dan zijn er bureaus die u het werk uit handen kunnen nemen.
Weet dan wel dat ze vaak zo’n 20% commissie rekenen en dat je de meeste gegevens toch zelf moet opzoeken en aanleveren bij het bureau.

Vragen

Voor vragen of referenties over specifieke bureaus kunt u terecht bij onze adviseur dorpshuizen:

Martijn Mewe
E-mail: adviseur@dorpswerknh.nl

 energiebelasting terugvragen

Artikel geplaatst op 18 januari 2023.

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn