Agenda

nov
23

Noord-Hollands PlattelandsParlement (NHPP)

Bewoners van dorpen en platteland gaan met elkaar, met ondernemers, beleidsmakers en politici in gesprek over leefbaarheid en vitaliteit
meer >>

Kijkje in de keuken in Callantsoog

Datum: 19 oktober 2017 20:00:00
Details:

Dit jaar het TIENDE Kijkje in de keuken van een dorpshuis

We zijn dit jaar met het Kijkje in de keuken in Callantsoog. In deze heerlijke badplaats staat dorpshuis Kolfweid. En we nodigen voor deze tiende versie van het Kijkje opnieuw dorpshuisbestuurders èn dorpsraden uit, omdat afgelopen jaar is gebleken dat het programma voor beide groepen interessant is.  

De accommodatie

Dorpshuis Kolfweid is al decennia de locatie waar het verenigingsleven van Callantsoog onderdak vindt. Er is een gezellige bar, een foyer, een toneelzaal, een biljartzaal en een sportzaal. Uiteraard zijn er ook ruimtes te huur voor vergaderingen en bijeenkomsten. Het bestuur van de Kolfweid heeft het beheer verpacht aan ondernemer Ingmar Strikwerda, die zich ook met de programmering bezighoudt. Het is voor het eerst dat het Kijkje in de keuken een dorpshuis bezoekt dat verpacht is.

Jongeren

Net als in veel dorpshuizen is de vergrijzing in Dorpshuis Kolfweid duidelijk te merken. Pachter Ingmar heeft daarom samen met een aantal jongeren een plan voor jongerenactiviteiten in het dorpshuis gemaakt. Het resultaat is een aangepaste ruimte in het dorpshuis waar jongeren nu geregeld samenkomen. Voor ontspanning, maar ook voor meer serieuze zaken.   

Het programma

Voor de pauze een presentatie met informatie over dorpshuis en de werkwijze van het bestuur door voorzitter Cees van Ravenzwaaij, gevolgd door uitleg van Ingmar Strikwerda over het project jongerenruimte. Beide uiteraard met gelegenheid om vragen te stellen.
Na de pauze kunt u in groepen met collega bestuurders spreken over onderwerpen waar u vragen over heeft. We doen dat met thema-tafels waarvoor uzelf de inhoud bepaalt. Of u praat verder met het dorpshuisbestuur. Tot slot is er een rondleiding.

Praktische informatie en aanmelden

19 oktober van acht tot tien uur, inloop vanaf half acht
Dorpshuis Kolfweid
1759 HA Callantsoog

Van te voren aanmelden is verplicht. Stuur uw gegevens- naam, organisatie, aantal personen - uiterlijk 10 oktober naar aanmelden@dorpswerknh.nl. Zet in de onderwerpregel 19 oktober Kijkje in de keuken.

Een week voor aanvang ontvangt u een bevestiging. 


Alvast een kijkje nemen bij Dorpshuis Kolfweid? Ga dan naar hun website.

Wij heten u graag van harte welkom op 19 oktober in Callantsoog.