Impressie NHPP 2018

Bijna 130 mensen uit de provincie bezochten vrijdagmiddag 23 november het NHPP2018 in Hoogkarspel. Samen Dromen, Denken en Doen, was het centrale thema. SCROLL NAAR BENEDEN VOOR DE FOTO'S...

Eureka Wonen Westwoud

’s Morgens ging een geïnteresseerde groep naar wooncomplex Eureka in Westwoud. Daar hebben twee ‘mannen uit het dorp’ gezorgd voor 15 appartementen voor starters in de oude melkfabriek Eureka.

Actieve bewoners presenteren

Om 13.15 uur startte het programma in het moderne gemeentehuis van Drechterland. Voorzitter Nico Bijman van Dorpswerk Noord-Holland heette iedereen welkom bij de 4e editie Noord-Hollands PlattelandsParlement. Hij pleitte voor meer aandacht voor het mooie platteland.

Burgemeester Michiel Pijl was de trotse gastheer van Drechterland met zijn acht vitale dorpen. Gedeputeerde Joke Geldhof was er ook. Zij vertelde over de nieuwe omgevingsvisie en de rol van overheid en inwoners hierin.

In 14 workshops werden thema’s als ‘Zo maak je een dorpsvisie’ en ‘Overheid durf te participeren’ uitgediept. Rond half 5 werd tevreden afgesloten. Contacten waren aangehaald of gelegd. Informatie tot zich genomen. Nu geïnspireerd verder met SAMEN Dromen, durven en doen! Aan het enthousiasme en vastberadenheid van de deelnemers zal het niet liggen…

Klik op de foto's voor groter formaat.