Terug

Gemeenschappelijk overleg van dorpsraden en wijkraden met gemeente Edam-Volendam

In gemeente Edam-Volendam zitten de negen dorpsraden* en twee wijkraden regelmatig om tafel met gemeente Edam-Volendam. Onze secretaris Yvonne Jonkman ging langs bij de scheidend en de nieuwe voorzitter. Wim Schoenmaker: "Nooit met gestrekt been erin."

Hilda Rasing is vanaf 8 maart 2023 de nieuwe, onafhankelijk voorzitter van dit Gemeenschappelijke Dorpenoverleg (GDO). Voor een vruchtbaar overleg met de gemeente vindt zij het belangrijk dat de individuele dorpsraden de krachten bundelen. Het GDO is een goed platform voor onderwerpen die voor alle dorps- en wijkraden belangrijk zijn. 'Neem je rol als orgaan dat gevraagd en ongevraagd advies geeft aan de gemeente serieus', aldus Rasing.

Lees het interview in De Stadskrant van 20 februari 2023.

* Aan het GDO doen mee de dorpsraden in De Zeevang: Beets, Hobrede, Kwadijk, Middelie, Oosthuizen, Warder en Schardam. Verder: dorpsraad Purmer i.o. en wijkraad Breed Edam, wijkraad Oude Kom Volendam.

 

 

Interview-Gem.schDO-Edam-Volendam_Stadskrant20febr2023

Artikel geplaatst op 28 februari 2023.

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn