Voor actieve dorpsbewoners

Dorpswerk Noord-Holland is er voor actieve dorpsbewoners, vrijwilligers die zich inzetten voor de dorpsgemeenschap, verenigingsleven, accommodaties, de openbare ruimte, mobiliteit en bereikbaarheid, voorzieningen als de dorpsschool, winkel, sportveld, dorpshuis.

Verenigingen dorpsbelang of dorpsraden kunnen bij ons terecht voor ondersteuning en advies. Ook bewonersinitiatieven zoals zorg- en energiecoöperaties, woonprojecten, vervoersinitiatieven, gemeenschapsaccommodaties kunnen rekenen op onze steun.

Lees verder:

 

Knipsel_drieluik_welkom_statenleden

 

Missie Dorpswerk Noord-Holland

Circa 400.000 Noord-Hollanders wonen en leven in dorpen en kleine kernen en het buitengebied. Veel dorpsbewoners beoordelen het leven op het platteland als bovengemiddeld goed (bron: SCP).

De bereidheid om samen de schouders eronder te zetten is groot. Duizenden vrijwilligers houden zich dagelijks bezig met concrete activiteiten, waardoor het in veel dorpen prettig wonen en leven is. Maar vrijwilligers kunnen het niet alleen. Zij verdienen onze steun. Hoe onze vereniging te werk gaat, leest u in onze missie.

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn