Wat heeft Dorpswerk de dorps- en buurthuizen te bieden? 

Let op: ook buurthuizen in Noord-Holland kunnen bij ons terecht, lees meer bij Lid worden.

 

Waarom?

Dorpshuizen worden bestuurd door steeds wisselende vrijwilligers. Die zijn vaak heel capabel, maar hebben geen tijd om alle ins en outs rond bijvoorbeeld wetgeving, vrijwilligersbeleid en goede voorbeelden bij collega-dorpshuizen en gemeenten te volgen. Dat doet Dorpswerk Noord-Holland voor u.

Veel gestelde vragen

  • Hoe vraag ik subsidies voor verbouw aan?
  • Betaal ik niet teveel aan Buma en Sena?
  • Hoe zorgen andere dorpshuizen voor een sluitende exploitatie?
  • Het gebruik loopt terug, hoe vangen we dat op?
  • Wij willen zelf meer activiteiten organiseren, welke voorbeelden zijn er?
  • Wat is er nieuw in de Drank- & Horecawet?
  • We komen er onderling niet uit, kunnen jullie helpen?
  • Hoe kunnen wij meer met vrijwilligers gaan doen?

Wat doet Dorpswerk Noord-Holland niet?

Wij nemen geen taken van u over. Onze adviseurs beperken zich tot advies. Dit is kosteloos tot een maximum aantal uren per jaar. De reden is dat we zoveel mogelijk dorpshuizen willen bedienen en onze capaciteit beperkt is.

Dorpswerk Noord-Holland is een kleine organisatie. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers. Het werk van professionele adviseurs wordt betaald uit de contributie van de leden, subsidie van de provincie Noord-Holland en incidentele projectgelden.

 

Wat als uw dorpshuis geen lid is?

Noord-Holland telt ruim 130 dorpshuizen, kijk hier voor de lijst van aangesloten buurt- en dorpshuizen. Is uw dorpshuis geen lid? Dan kunt u geen gebruik maken van onze diensten. U wordt wel uitgenodigd voor activiteiten als themabijeenkomsten of een workshop. Daar kunt u kennis maken met de vereniging en ons aanbod.

U kunt altijd kosteloos de adviseur vragen om langs te komen voor een kennismakingsgesprek als u overweegt zich aan te sluiten. In het eerste jaar lidmaatschap ontvangt u 50% korting.


Dorpshuizen in oprichting

Initiatiefgroepen die een buurt- of dorpshuis oprichten, kunnen kosteloos advies vragen tot het moment dat het dorpshuis is geopend en inkomsten heeft.

 

Vragen?

Neem contact op met de adviseurs.

 

Direct naar methodieken

Bekijk de lijst handreikingen en methodieken.

 

csm_Huis_van_het_Dorp_d14b5e944a