Terug

Brochure Vissen naar vrijwilligers

Onze collega’s van de Vereniging van Kleine Kernen Limburg (VKKL) delen graag hun brochure ‘Vissen naar Vrijwilligers’ (juni 2023).

Veel organisaties kampen met een tekort aan vrijwilligers. Dat komt mede omdat deze organisaties al jaren op dezelfde wijze werken en weinig flexibel zijn als het gaat om nieuwe vormen van vrijwillige inzet. Een cultuuromslag (op de schop durven nemen van de riedel 'zo zijn onze manieren') is nodig.

Bereidheid hoog

De bereidheid om vrijwilligerswerk te doen is onveranderd hoog, maar daarvoor moeten de taken van de vrijwilligers eerst anders georganiseerd worden. Belangstellenden vragen om ‘vrijwilligerswerk op maat’.

Wat voor type vrijwilliger bent u zelf? Bent u een ondernemer, stimulator, dienstverlener of regelaar? Het vrijwilligerskwadrant is een handig hulpmiddel om na te denken wat mensen zoeken in vrijwilligerswerk en wat uw antwoord daarop kan zijn.

Deze en andere inzichten en nuttige tips staan in de brochure Vissen naar vrijwilligers 2023.

 

Afbeelding: VKkL 2023.

Vissen naar vrijwilligers 2023 VKkL

Artikel geplaatst op 29 juni 2023.

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn