Terug

Bezoekers De Brink gaan warm de winter in

Serie leefbaarheid in beeld: Duurzaam dorpshuis in Obdam

 

De Brink, het multifunctionele dorpshuis in Obdam heeft meegedaan aan het Ontzorgingsprogramma verduurzaming maatschappelijk vastgoed van de provincie Noord-Holland.

Mijlpaal

Vanaf voorjaar 2021 heeft het bestuur zich met veel enthousiasme gestort op de klus en met een helder doel: energie besparen door te investeren in nieuwe systemen en materialen. Zij zijn daarbij geadviseerd door Martijn Mewe (Dorpswerk Noord-Holland) en Leo van Bemmel (Energieke regio). Met een helder Plan van aanpak zijn stap voor stap al vele maatregelen uitgevoerd.

Dinsdag 17 oktober 2023 was gekozen om stil te staan bij deze heugelijke mijlpaal. Bestuursleden Peter Homan, Wilma Remmé en Jan ten Berge (SCC De Brink) onthaalden beide adviseurs op koffie en taart; en een rondgang door en op het gebouw.

Zonnepanelen en vloerisolatie 

Op het dak van De Brink zijn 60 zonnepanelen geplaatst, een groot deel van de elektriciteit komt binnen via eigen opgewekte stroom. Verder zijn er diverse isolatie-maatregelen getroffen, waaronder vloerisolatie onder de grote zaal. Tot slot is het hele verwarming- en ventilatiesysteem opnieuw ingeregeld. Dankzij het gebruik van een handige app kunnen de beheerders de temperatuur en ventilatie in diverse ruimtes nu veel beter en onafhankelijk van elkaar bedienen. Al met al schelen deze maatregelen een heleboel kosten!

Ontzorgen  

Bent u als stichting of vereniging eigenaar van een gemeenschapsgebouw en wilt u het pand verduurzamen? Gratis advies is mogelijk via het Ontzorgingsprogramma van provincie Noord-Holland.

 

Copyright afbeeldingen Dorpswerk Noord-Holland
Fotografie Anna Groentjes.

Dorpswerk NH_De Brink Obdam-9
Op het dak van SCC de Brink. Uitzicht op de toren van
rk-kerk Sint Victor parochie te Obdam. V.l.n.r. Jan ten Berge
(vz. De Brink), Martijn Mewe, Leo van Bemmel.

 

Artikel geplaatst op 20 oktober 2023.

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn