Terug

Dorpsondersteuners Dirkshorn

Serie Leefbaarheid in beeld: Dorpsondersteuners

 

Anita Aarts en Kees Francis zijn Dorpsondersteuner. Zij bieden een luisterend oor aan inwoners van Stroet, Groenveld en Dirkshorn. En ze denken mee over oplossingen dicht bij huis.

Praktische vragen 

Het gaat om hulpvragen die niet vallen onder de ondersteuning vanuit de gemeente en het WMO-loket. Denk aan vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg, opvoedings-ondersteuning, voorzieningen bij het ouder worden, praktische vragen. 

Dorpsondersteuners luisteren, signaleren, leggen contacten, geven advies over Wat hoort er bij de WMO? Ook onderwerpen als informele zorg, helpen met het invullen van (aanvraag)formulieren en inschakelen van zelfstandig lokale vrijwilligers voor klussen als tuinonderhoud, reparaties, computerles, boodschappen, horen bij het aandachtsveld van Dorpsondersteuners.

Zo verminder je de druk op de professionele ondersteuners én is er voor alle mensen een luisterend oor. Dorpsondersteuners wijzen ook de weg als zorg van professionals wel nodig blijkt te zijn. Want niemand mag zorg onthouden worden.

Noordkop Centraal maakte in 2022 dit mooie filmpje.


Dorpsraad Dirkshorn     

Dorpsondersteuners Dirkshorn werken samen met onder andere WonenPlus Welzijn Schagen en met Dorpsraad Dirkshorn, Stroet en Groenveld

 

Copyright afbeeldingen Dorpswerk Noord-Holland
Fotografie Anna Groentjes.

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn