Terug

LEADER subsidies nu ook voor plattelandsontwikkeling Westfriesland

LEADER is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling. LEADER Westfriesland ondersteunt lokale initiatieven die bijdragen aan een vitaal, beleefbaar en duurzaam Westfriesland. LEADER Westfriesland richt zich op kernen tot 30.000 inwoners in de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn (alleen Blokker en Zwaag), Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec.

 

Informatiebijeenkomst

Donderdagavond 21 maart 2024 is de eerste informatiebijeenkomst over LEADER Westfriesland. LEADER stimuleert lokale initiatieven die bijdragen aan fijn leven, wonen, werken en recreëren op het platteland. De informatieavond vindt plaats in het Oorlogsmuseum in Medemblik.

De avond is bedoeld voor bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties met concrete plannen voor een vitaal, beleefbaar of duurzaam Westfriesland. Maar ook voor iedereen die gewoon nieuwsgierig is naar wat LEADER voor hen zou kunnen betekenen.

Er wordt een toelichting gegeven op de negen speerpunten waarvoor een LEADER-subsidie in Westfriesland kan worden aangevraagd. Ook wordt gebrainstormd over potentieel kansrijke ideeën voor de regio binnen de gekozen thema’s. Daarnaast worden de voorwaarden toegelicht waar een LEADER-project aan moet voldoen. En welke stappen je moet nemen om een idee om te zetten in een succesvolle subsidieaanvraag.

Lees hier meer informatie de regeling en informatiebijeenkomst.

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn