Terug

Inspirerende ALV in Dorpshuis de Zwaan

Eerder deze maand vond onze ALV plaats in Dorpshuis de Zwaan in Uitgeest. Wat een fijn, multifunctioneel dorpshuis! Naast de officiële ALV-onderdelen, hadden onze adviseurs Renske Keur en Martijn Mewe enkele gastsprekers uitgenodigd die hun initiatieven en ervaringen deelden op het gebied van energietransities:

  • Marijke Twisk, secretaris Dorpsraad Uitgeest, sprak over de grote en kleine duurzaamheidsinitiatieven van dorpsraad Uitgeest zoals de regenton actie, regenwater race en Duurzame Dorpsdoeners.
  • Guus Willemsen, voorzitter Energiecoöperatie DUEC in Uitgeest, vertelde over hoe zij de noodzakelijke energietransitie zo snel en goed mogelijk door willen voeren. Met, door en voor Uitgeesters, met o.a. een team van energie coaches en - klussers.
  • Cor Leguijt, bestuurslid Dorpshuis De Horn in Krommeniedijk, legde uit waarom het dorpshuis deelneemt aan het Ontzorgingsprogramma en hoe ze aardgasvrij gaan worden.

Ook namen we na ruim vijf jaar afscheid van bestuurslid Hans Verschoor. Voor lid Klaas Lelie was dit de laatste Dorpswerk ALV. Na meer dan 40 jaar in het bestuur van Dorpshuis Uitdam neemt hij afscheid.

Iedereen nogmaals dank voor de inspirerende bijdragen en Dorpshuis de Zwaan voor de fijne ontvangst!

Presentaties

Bekijk hier de presentaties van de gastsprekers:


Copyright: afbeeldingen Dorpswerk Noord-Holland 

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn