13 mei 2018

Workshop 'Hoe word ik AVG-proof?'

‘Zorgvuldig omgaan met wat door anderen aan jou is toevertrouwd’, daar het gaat het om bij de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Op 25 mei 2018 is deze nieuwe wet van kracht. Overal laten wij persoonsgegevens achter. Vaak is dit geen enkel probleem. Toch is het belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan. We leven in een informatiesamenleving: persoonsgegevens zijn het ‘nieuwe goud’. Dus wordt het steeds belangrijker om ze ook goed te beschermen. 

De nieuwe wet vraagt aan iedere organisatie, klein en groot, om na te denken hoe u om gaat met persoonsgegevens. Verder moet u ook aan degenen van wie u de gegevens bewaard laten weten hoe u zorgt dat deze gegevens bij u in goede, lees: veilige handen zijn. Dit doet u door het maken van een privacy-verklaring. Ook moet u bij controle door de Autoriteit Persoonsgegevens kunnen laten zien hoe u het één en ander geregeld heeft. Hiervoor is het belangrijk het één en ander vast te leggen in een pricacybeleid.

In de workshop ‘Hoe word ik AVG-proof?' proof wordt u in één bijeenkomst geïnformeerd over de AVG en helpen wij u bij het maken van uw eigen privacypverklaring en privacybeleid. Na deze workshop bent u AVG-proof. Voor leden van DorpswerkNH zijn hier geen kosten aan verbonden.

Meer informatie: Kor Berghuis, dorpen@dorpswerkNH.nl 

 

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn