17 november 2018

Rijsenhouters willen meer leefbaarheid in hun dorp. 'Het is vijf voor twaalf'.

Bekijk de reportage (2.30min), https://bit.ly/2DHUezr

Discussie over een transformatorstation, de stort van de mogelijk kankerverwekkende stof PFOS, de bouw van een megakassencomplex in plaats van een poldertuin: allemaal zaken die de gemoederen flink bezighouden in Rijsenhout.

Vervallen kassen

Bewoners balen van vervallen kassen in het dorp. "Er moet een oplossing komen voor dit soort kassen, er gebeuren allemaal dingen in die je als dorp niet wil", aldus een bewoner. 

En dan het huizentekort; volgens de Rijsenhouters moet er veel meer bijgebouwd worden. "We hebben nog één supermarkt en daar zijn we heel blij mee. Maar als het dorp op deze manier blijft voortbestaan, zonder nieuwe huizen, dan zal 'ie misschien wel de deuren moeten sluiten en dan ga je een spookdorp krijgen. Dat wil niemand".

Gemeenteraadverkiezingen

Op 21 november gaan de inwoners van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede & Spaarnwoude naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. Dit betekent dus ook werk aan de winkel voor de besturen van dorpshuizen en de Meerse dorps- en wijkraden. die hun banden met de nieuwe raadsleden gaan verstevigen.

 

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn