18 januari 2019

Vacature: Dorpswerk Noord-Holland zoekt zelfstandig professionals als adviseur

Heb jij een groot hart voor het platteland?

Het bestuur van Dorpswerk Noord-Holland zoekt nieuwe adviseurs voor een opdracht voor minimaal 350 uur en maximaal 700 uur per jaar afhankelijk van parttime of fulltime invulling. Daarnaast zijn er losse projecten waarop Dorpswerk inschrijft indien passend. Aanvang zo snel als mogelijk.

Dorpswerk Noord-Holland is een vereniging die dorpsgemeenschappen en dorpshuizen binnen de provincie Noord-Holland ondersteunt bij hun inspanningen voor de lokale of regionale vitaliteit, leefbaarheid en sociale samenhang in kleine kernen en het platteland.

Onze steun is gericht op het voortbestaan, behoud, en zo mogelijk het verbeteren van de leefbaarheid van de gemeenschappen waarin onze leden functioneren.

 

Burgerinitiatief

Wij staan midden in de sterk veranderende samenleving staat. Veranderend omdat de overheid zich meer terugtrekt, bijvoorbeeld uit de ondersteunende en begeleidende functies. Het initiatief moet dus steeds meer van de burger zelf komen. De adviseurs begeleiden vrijwilligers in dorpen (dorpsraden, dorpshuizen, bewonersinitiatieven) hierbij, duurzaam en in nieuwe samenwerkingsvormen met provincie, gemeente en bedrijfsleven.

 

Affiniteit met vrijwilligerswerk

Jij bent iemand die het platteland van Noord-Holland goed kent. Je kent de ontwikkelingen en uitdagingen op het platteland. Je bent super gemotiveerd om met vrijwilligers uit de Noord-Hollandse dorpen te werken aan het behoud en het verbeteren van de leefbaarheid op het platteland.

Wij vinden affiniteit met sociaal maatschappelijke vraagstukken en participatie belangrijk. Evenals kennis van vraagstukken rondom beheer en behoud van dorpshuizen. Het goed kunnen schrijven van leesbare stukken, voor zowel praktische burgers als beleidsmakers en politici, is een vereiste.

 

Lees het profiel

Lees het profiel Adviseur Dorpswerk Noord-Holland.

Over onze organisatie en onze projecten: bekijk onze website!

 

Informatie en reageren

Bij vragen kun je bellen met Nico Bijman, voorzitter. Mobiel: 06 208 90 133

Graag reageren vóór 1 februari 2019, via mailadres voorzitter@dorpswerknh.nl met als onderwerp ‘vacature adviseurs DWNH’.

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn