09 mei 2016

'Geld voor goede ideeën' (verslag)

Op 21 april organiseerden de Vereniging van Kleine kernen en het Platform dorpshuizen een avond over fondsen en fondsenwerving voor de Noord-Hollandse dorpsraden en dorpshuizen. Locatie was Dorpshuis De Zwaan in Uitgeest. Met 60 aanwezigen vanuit alle delen van Noord-Holland mochten we spreken van een mooie opkomst en voorzag het programma duidelijk in een behoefte. In het eerste uur kwamen verschillende fondsen aan het woord, in het tweede uur konden de aanwezigen met de fondsen in gesprek over hun projecten en hoe ze deze het beste bij de fondsen kunnen indienen. Daarnaast was er een drukbezochte workshop over een succesvol crowdfundingsproject in Broek in Waterland.

Neem voor meer info over deze avond, de aanwezige fondsen of met vragen over fondsenwerving contact op met de adviseurs van VvKkNH en PDNH. Ze kennen meer fondsen die interessant zijn voor dorpsraden en dorpshuizen of helpen je op weg met je fondsaanvraag.

Een korte impressie van de avond, met tips en links, is hier te downloaden.

De presentaties van de sprekers zijn hieronder te downloaden:

KNHM
Oranjefonds
VSBfonds 
VSBfonds heeft ook een interessant online cursus fondsenwerving, waar in 7 filmpjes (+ begeleidende teksten) uitgelegd wordt wat fondsenwerving inhoudt.

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn