20 augustus 2017

Kansfonds geeft geld voor steun aan kwetsbare mensen

Heeft u de radiospot van Kansfonds al gehoord? Dit fonds wil graag met u in gesprek over uw idee of plan. Elk jaar steunt Kansfonds ruim 500 projecten die het verschil maken. Projecten waarmee het omzien naar de kwetsbaarste mensen in onze samenleving in praktijk wordt gebracht; opgezet door betrokken mensen die iets willen doen voor de ander. Op de site van Kansfonds leest u hoe u een aanvraag kunt doen.
 

Armoede onderschat


Uit de Kansenmonitor 2017 blijkt dat Nederlanders het aantal kinderen dat in armoede opgroeit stevig onderschat. De helft van de Nederlanders weet niet dat ook in ons land veel kinderen opgroeien in gezinnen waar armoede heerst. Bijna een kwart van de 1200 respondenten schatte het armoedeprobleem zelf twee keer te laag in.
 

Een op de acht kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat geeft stress, bij kinderen en bij hun ouders. 


Hoewel Nederlanders het probleem van kinderarmoede onderschatten, vinden zij het wel heel belangrijk dat kinderen in armoede worden geholpen. Tijdens het onderzoek kregen de respondenten een lijst van acht kwetsbare groepen voorgelegd, waarbij zij moesten aangeven welke groep het meest belangrijk is om te helpen. Meer dan zeven op de tien respondenten wees daarbij kinderen in armoede aan.

‘Het is goed om te zien dat mensen begrijpen dat deze kinderen en hun ouders extra aandacht verdienen. Kansfonds is een paar jaar geleden met een speciaal programma rondom opgroeien in armoede gestart, om een positieve bijdrage te leveren aan het oplossen van deze problematiek,’ vertelt Hulsebosch. ‘Als fonds kunnen we de oorsprong van de financiële problemen niet wegnemen, zoals gebrek aan werk, een opgebouwde schuld en slechte huisvesting. Wel kunnen we de draagkracht van kind en gezin helpen vergroten. Dat biedt tegenwicht aan de negatieve gevolgen van leven in armoede. De kinderen en gezinnen krijgen weer meer grip op hun bestaan.’ Meer over Kansfonds

 

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn