20 november 2017

Terugblik op bijeenkomst Duurzame Dorpen, 8 november Landsmeer

‘Een inspirerende bijeenkomst’ was de algemene reactie vanuit de zaal. ‘Goed om kennis gemaakt te hebben met Zon op Nederland, die buurtinitiatieven en lokale energie coöperaties ondersteunt’, zei een bestuurder van een dorpshuis. ‘We horen vanavond hoe door lokale samenwerking succesvolle initiatieven ontstaan’, reageerde een andere bestuurder. ‘Als dorpshuisbestuur kunnen we een schakel zijn in het stimuleren van lokale initiatieven. Een dorpshuis kan ook participeren in een coöperatie.’

Kortom: een dorpshuis kan de eigen accommodatie verduurzamen en daarnaast bewonerscoöperaties of initiatieven faciliteren. Ze kunnen een rol spelen in het maken van lokale verbindingen. Het gebeurt, maar nog niet heel vaak. Kijk op www.netwerkduurzamedorpen.nl welke Noord-Hollandse dorpen meedoen. En voeg uw eigen initiatief toe als dat er nog niet opstaat!

De avond is bezocht door een kleine veertig personen namens besturen van dorpsraden, dorpshuizen èn namens duurzame burgerinitiatieven. Die laatsten zijn nu met elkaar in contact gebracht en wie weet wat dat in de toekomst oplevert!

Meer weten van wat er is besproken?

Download hier informatie over Zon op Duurzame Dorpen.pdf

Klik hier voor het interview met Erik Verpaalen dat op 8 november werd gehouden. Deze bijlage bevat meningen van deze journalist/schrijver/duurzaamheidspionier. (artikel wordt toegevoegd)

Klik hier voor een pdf van de brochure Dorpen zijn Duurzaam.

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn