16 maart 2018

Drie miljoen extra voor openbaar vervoer in Noord-Holland Noord

Met dat geld worden extra ritten toegevoegd aan het nieuwe vervoersplan in het concessiegebied Noord-Holland Noord, waardoor er meer reismogelijkheden worden gecreëerd.

Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben besloten extra geld vrij te maken voor het openbaar vervoer in de nieuwe concessie, nadat eind 2017 de gemeenten lieten weten zich zorgen te maken over de bereikbaarheid. Mede op basis van die reacties is gekeken naar een aantal realiseerbare verbeteringen en aanpassingen in het concept vervoerplan van Connexxion. Provinciaal Statenlid Nico Papineau Salm (PvdA) heeft vervolgens aan GS een voorstel gedaan voor verbeteringen, inclusief financiële dekking. GS hebben dit voorstel overgenomen.

Buurtbus of Noordkophopper? 

In het gebied Noord-Holland Noord zijn tien buurtbusverenigingen. In de uiterste Kop van Noord-Holland is dat buurtbus 416 van vereniging De Noordkop, die rijdt tussen Kreileroord - Anna Paulowna - Schagen. Niedorper Piet Heneweer presenteerde onlangs de Noordkopper voor aanvullend openbaar vervoer in de Kop van Noord-Holland met ingang van de nieuwe concessie. Volgens secretaris Co Cardol uit Wieringerwerf van buurtbusvereniging De Noordkop is dat op korte termijn geen oplossing, wel een buurtbus. Meer hierover in de Wieringer Courant van 7 maart 2018.

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn