Terug

Inschrijving voor Kern met Pit 2020 is geopend

Wat is Kern met Pit?
 

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft.

Benieuwd naar eerdere voorbeelden? Neem HIER even een kijkje. Kern met Pit is een initiatief van KNHM foundation.

Direct naar Hoe doe je mee?  Of lees hieronder verder.


KernMetPiet_KNHM

Binnen een jaar klaar? Dat is 1.000 euro voor de pot!

Iedereen kan zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf. Ben je eenmaal Kern met Pit-deelnemer, dan opent dat direct deuren bij gemeenten en andere organisaties.

Het hele jaar staat het Kern met Pit-team voor je klaar met tips, advies en contacten in het netwerk. Daarnaast kun je gratis meedoen aan interessante workshops en bijeenkomsten. En heb je bijvoorbeeld een (bouw)technische vraag? Ingenieursbureau Arcadis zorgt voor een oplossing.

Prijswinnende initiatieven ontvangen het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro voor het project als het buurtinitiatief binnen een jaar is afgerond.

Wie kan meedoen?

Buurtbewoners die een idee hebben om hun leefomgeving te verbeteren. Duizenden initiatieven uit heel Nederland gingen je al voor! Deze mensen hebben prachtige dingen gerealiseerd.

Hoe doe je mee?

Voor editie 2020 is de inschrijving van 1 september tot en met 31 oktober 2019 geopend. 

1. Check eerst de voorwaarden
Hoe selecteren we de deelnemers van Kern met Pit? Het idee, de mate van zelfwerkzaamheid, het plan van aanpak en hoe wij jullie daarbij kunnen helpen, zijn belangrijke voorwaarden. Niet elk project is (direct) geschikt als Kern met Pit. Bovendien zijn er per provincie een beperkt aantal deelnemers mogelijk. Zorg er dus voor dat je eerst de voorwaarden checkt: dan weet je of je project in aanmerking komt als Kern met Pit. Vervolgens bepaalt elke adviseur aan de hand van jullie projectpagina wie zij selecteren voor deelname in hun provincie.

Check de voorwaarden >

2. Account aanmaken
Om je in te schrijven voor Kern met Pit maak je tussen 1 september en 31 oktober 2019 een account aan op de site. Vervolgens krijg je een e-mail met een link om je account te activeren. 

Na het activeren van je account voeg je je een project toe. Dit is jullie eigen projectpagina waarop je het initiatief presenteert en waar je naartoe kunt verwijzen. Vertel wat jullie als groep met het project willen bereiken en hoe jullie dat gaan aanpakken.

Tot en met 1 november kun je je projectpagina aanpassen, daarna gaat de pagina een tijdje ‘op slot’ zodat de adviseurs de projecten kunnen beoordelen.

3. Begin zo snel mogelijk met het vullen van je projectpagina
Het is van belang dat je na inschrijving je eigen projectpagina vult met zo veel mogelijk informatie en foto’s. Zo kunnen de Kern met Pit-adviseurs jullie project goed beoordelen en kijken of jullie project in aanmerking komt voor definitieve deelname.

Uiterlijk eind december hoor je of jullie definitief zijn geselecteerd. Dan ontvang je ook een uitnodiging voor de Kern met Pit-dag in januari.

Lees alle informatie over Kern met Pit HIER na.

logo-kern-met-pit_plus_tekst