Terug

Noodfonds voor steun aan maatschappelijke organisaties, ook voor buurt- en dorpshuizen

Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland trekken miljoenen uit voor maatregelen om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten. Dit besloten zij tijdens hun eerste online vergadering op 18 mei.

Lees het persbericht van provincie Noord-Holland.

 

Inrichten van noodfonds gestart  

Buurt- en dorpshuizen en verenigingen staan expliciet genoemd in het besluit van PS.

Aan onze vereniging is gevraagd om een globale schatting te geven van de schade in 2020 onder buurt- en dorpshuizen. Daarvoor heeft Dorpswerk Noord-Holland aan leden en niet-leden Dorpshuizen een korte vragenlijst gestuurd. Het is de bedoeling dat wij op 1 juni een schatting van de schade aan onze contactpersoon bij de provincie doorgeven.

Update 2 juni 2020: buurthuizen, dorpshuizen: vul de vragenlijst HIER alsnog in!  
Hoe meer gegevens, hoe beter wij de ernst van de situatie kunnen overbrengen aan provincie en gemeenten en noodsteun bepleiten. 

De gegevens worden gebruikt bij onder andere reservering van het bedrag voor steun aan buurt- en dorpshuizen uit de totale € 10 miljoen van het noodfonds.

Anoniem

Dorps- en buurthuizen kunnen hun gegevens anoniem aanleveren. Dorpswerk geeft alleen een totaalbedrag van geschatte schade door aan de provincie. Oud-bestuurslid Sam Mulder is bereid gevonden om de gegevens via een korte vragenlijst bij dorpshuizen op te halen.

 

Vragen

Voor vragen over deze enquête kunt u mailen naar

sam.mulder@quicknet.nl