Terug

Wat voor dorpsraad wilt u zijn?

Met het Kernenspel kunt u als dorpsraad, dorpsoverleg of dorpsbelangenvereniging op een praktische manier met elkaar in gesprek over uw rol nu. Maar vooral over de rol die u in de toekomst wilt spelen.

Wat voor dorpsraad wilt u zijn? Speel het spel op een veilige manier. Spelkaart en vragenkaartjes zijn nu digitaal.

Thema's bespreken   

De wereld om ons heen verandert, dit ervaren we allemaal, iedere dag. Dat daarbij kansen liggen voor dorpen en kleine kernen en actieve bewoners, weten we ook. Maar hoe die kansen te pakken?

Tijdens het spel komen actuele thema’s aan de orde. U gaat hardop denkend, met elkaar na, hoe speelt dit vraagstuk in ons dorp? Hoe reageren wij nu als dorpsraad, welke rol nemen wij nu? Hoe zouden we hier anders op kunnen reageren? Willen we dat?

tekst loopt door onder de afbeelding

AFbeelding-voorkant-verkeersoverlastAfbeelding-achterkant-verkeersoverlast 


Op kaartjes zijn 15 levensechte situaties beschreven, gekozen uit de praktijk van honderden dorpsraden in Nederland. U kiest vooraf een aantal thema’s waarvan u denkt dat deze relevant zijn of worden in uw dorp.

De uitwisseling levert u verrassende inzichten en ideeën op over rollen en taken van uw dorpsraad nu. En hoe het eventueel anders kan. Het resultaat: een frisse blik op vraagstukken en duidelijker zicht op welke rol(len) u nu heeft. Plus: welke rol zou naar de toekomst toe meer passend zijn?

Activeren, Adviseren, Vertegenwoordigen, Verbinden

Welke rol of rollen passen bij de situatie van ons dorp en bij ons als bewonersoverlegorganisatie? Lees ook: rollen voor dorpsraden.

 

Speelkaartjes digitaal   

Spelen van het Kleine kernenspel kan ook in coronatijd op een veilige manier. De attributen van het spel zijn digitaal beschikbaar.

U komt met een kleine groep bij elkaar. Op tafel ligt het spelbord, zichtbaar voor iedereen. De spelkaart, de situatiekaarten en de kaartjes met quotes worden geprojecteerd op een scherm. Duidelijk leesbaar voor iedereen.

Spel aanvragen     

Bent u nieuwsgierig of het Kernenspel uw dorpsorganisatie in beweging kan zetten? Adviseur Corry Leijen kan u per mail of aan de telefoon toelichting geven.

Wanneer u besluit het Kernenspel te spelen dan plannen we een bijeenkomst van circa 2 uur. Het spel spelen werkt goed met maximaal 8 personen. U zorgt voor een laptop, beamer en scherm.

De adviseur van Dorpswerk Noord-Holland begeleidt het spel en zal naderhand een verslag met u delen.

Lees ook: Bewonersorganisaties Haarlemmermeer spelen Kleine Kernenspel 

 

tekst loopt door onder de afbeelding

Afbeelding-speelkaart-4functies


Contact  

Neem contact op met Corry Leijen

E-mail: dorpen@dorpswerknh.nl
mobiel:  06 1554 4650

 

afbeelding-tekst-woningbouwAfbeelding-situatie-woningbouw

 

Artikel geplaatst op 4 oktober 2020