Terug

Martijn Mewe, nieuwe medewerker bij Dorpswerk, stelt zich voor

 

Even voorstellen...   

Mijn naam is Martijn Mewe, ik ben 47 jaar en woon met mijn vrouw Marieke en twee jongens (Isaac en Job) in het lommerrijke dorp Driehuis. Dat is in de gemeente Velsen, tegen de duinen en de kust, én onder de rook van de hoogovens van het bedrijf Tata Steel.

 

 

Tijdens mijn studententijd en mijn eerste werkzame jaren woonde ik in Amsterdam, maar daarvoor - tot mijn 18de - heb ik in het dorp Heukelum (mét stadsrechten) gewoond. Het dorp ligt tussen Leerdam en Gorinchem, aan de Linge in west Betuwe. Kortom, ik ken en ben het dorpse leven gewend. Ik ben zelf ook actief als vrijwilliger, onder andere bij de voetbalvereniging.


Enthousiasmeren 

In mijn werk heb ik een breed palet aan ervaringen opgedaan, in de kunst- en cultuursector, binnen de politiek en het onderwijs en, in recente jaren, op het thema duurzaamheid.

Een rode draad in mijn werk en als vrijwilliger is: ik vind het leuk om mensen te enthousiasmeren en op sleeptouw te nemen bij nieuwe ontwikkelingen. Op een dienstbare manier adviseren, begeleiden of voortrekker te zijn, dat past bij mij.


Energiecoöperatie  

Op dit moment ben ik voorzitter van een lokale energiecoöperatie voor en van bewoners, Energiek Velsen. In deze rol heb ik veel met het verduurzamen van (maatschappelijk) vastgoed te maken. Het bestuur werkt veel samen met vrijwilligers in deze coöperatie.

Ik vind het erg belangrijk om bewoners zo goed mogelijk te betrekken bij de energietransitie. Deze kennis en ervaring is, denk ik, erg nuttig bij mijn rol als adviseur voor Dorpswerk Noord-Holland. 

 

Tot slot, ik hoop u, leden en relaties van Dorpswerk snel te ontmoeten, fysiek of online. Ik ga graag met u in gesprek over uw vragen, wensen, uitdagingen en ambities rond uw dorpshuis en vrijwilligersorganisatie. 

 

Contact

Adviseur Dorpshuizen

Martijn Mewe

mob. 06 - 5021 5282

E-mail: adviseur@dorpswerknh.nl   

 

Ook gemeenten die willen sparren over hun beleid rond dorpshuizen, buurthuizen, gemeenschapsaccommodaties kunnen bij Martijn Mewe terecht.

 

Dorpshuizenbeleid_plaatje

 

Artikel geplaatst op 21 januari 2021.