Terug

DUMAVA: rijkssubsidie voor verduurzamen buurt- of dorpshuis

Bent u eigenaar van een buurt- of dorpshuis, verenigingsgebouw of ontmoetingsruimte? En wilt u het pand verduurzamen?

Een nieuwe investeringssubsidie gaat op 3 oktober 2022, om 9.00 uur van start. Mogelijk is dit interessant voor jullie. Voorbereiden kan nu al, vraag eHerkenning aan en meld je aan voor het informatieve webinar op 13 september.

 

Investeringssubsidie duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) 

Begin juli 2022 publiceert de rijksoverheid de definitieve lijst doelgroepen. Duidelijk is dat buurt- en dorpshuizen, verenigingsgebouwen (let op: niet sport!), wijkcentra, ontmoetingscentra met maatschappelijke functie ook doelgroep zijn voor deze subsidieregeling.

De pagina over regeling DUMAVA vind je HIER.

Startdatum: 3 oktober, 9.00 uur.
Einddatum: 31 december, 17.00 uur.

 

Wat kunt u nu alvast doen? 


De rijksdienst deelt informatie tijdig zodat u zoveel mogelijk tijd heeft om uw aanvraag voor te bereiden. Houd er rekening mee dat de regeling pas definitief is wanneer deze in de Staatscourant is gepubliceerd. Tot dat moment is het mogelijk dat de inhoud van de DUMAVA-pagina wijzigt.

•    Voor uw aanvraag heeft u minimaal eHerkenning niveau 3 nodig. Heeft u deze nog niet? Hier vindt u meer informatie over eHerkenning. Ook kunt op deze pagina alvast eHerkenning aanvragen.

•    Voordat u een aanvraag doet, moet u een energieadvies laten opstellen. Dit is verplicht bij het aanvragen van een DUMAVA-subsidie. Het energieadvies mag maximaal 36 maanden oud zijn op het moment dat u de subsidie bij ons aanvraagt. Is uw maatschappelijk vastgoed een Rijksmonument? Dan moet u een Duurzame Monumenten-advies (DuMo-advies) laten opstellen. Op basis van het advies kunt u bepalen welke verduurzamingsmaatregelen (maximaal 3) u laat uitvoeren. Of u kiest voor een integraal project. 

•    Wanneer u weet welke verduurzamingsmaatregelen u wilt uitvoeren, maakt u een gespecificeerde begroting van de project- en advieskosten. En een tijdsplanning wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd.

 

Webinar 

Meer weten over de nieuwe investeringssubsidie DUMAVA?
Meld u aan voor het webinar dat op 13 september tussen 14:00 en 15:00 uur plaatsvindt. We vertellen u alles over de regeling en gaan onder andere in op het aanvraagproces. Zo helpen we u alvast op weg.

U kunt zich aanmelden via de evenementenpagina.

Kunt u op 13 september niet live deelnemen? Meld u dan toch aan via bovenstaande pagina. U ontvangt dan na het webinar een terugkijklink. 

 

Webpagina DUMAVA wordt regelmatig geactualiseerd

Zorg dat u altijd de meest recente versie van de DUMAVA-regeling leest. Klik HIER.

 

Rijksdienst-Ondernemend-Nederland-logo

 

Stel je vragen aan duurzaamheidscoach Martijn Mewe   

Ook provincie Noord-Holland komt binnenkort met een subsidieregeling voor verduurzamen maatschappelijk vastgoed.

Deze datum en andere informatie vind je op onze pagina Duurzaamheidscoach

 

 

De tekst over de DUMAVA subsidieregeling is gebaseerd op de versie van 13 juni 2022.

Rijksdienst-DUMAVA-investeringssubsidie-voorbehoud

 

 

Artikel geplaatst op 20 juni 2022.

 

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn