Terug

Een mini-G1000-Burgerberaad in gemeente Schagen

 

Serie Leefbaarheid in beeld: BURGERBERADEN 

Wijk- en dorpsraden in gemeente Schagen deden mee aan een proef, een mini-G1000-burgerberaad over het thema Leefbaarheid. De centrale vraag van deze proef én het echte burgerberaad: 'Hoe ziet een leefbare gemeente er in de toekomst uit?' 

Dorpsraden zijn zelf ook een vorm van burgerparticipatie. Wat zijn de voor- en nadelen van dit nieuwe middel voor inspraak en meepraten? De stemming zat er goed in, in dorpshuis De Klimop te Sint Maarten. Nieuwsgierige gezichten, geanimeerde gesprekken, enthousiaste geluiden. 'Deze proef smaakt naar meer.'

LEES: Plan van aanpak, G1000-Schagen.

LEES: Burgerberaad G1000, gemeenteraad Schagen: raadsvergadering 9 mei 2023.

 

Foto-impressie

Copyright Dorpswerk Noord-Holland.
Fotografie: Anna Groentjes.

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn