Terug

LEADER Kop van Noord-Holland open voor aanvragen

Wat is LEADER?

LEADER Kop van Noord-Holland ondersteunt initiatieven die bijdragen aan de ontwikkeling van het platteland zoals beschreven in de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS). Projectsubsidies variëren tussen €25.000 en €250.000 per project. LEADER financiert maximaal 50% van de totale projectkosten. Tot eind 2027 is in totaal €3.180.231 beschikbaar. 

Heb jij een idee om de Kop van Noord-Holland te versterken?

Volg dan onderstaande stappen om van idee tot aanvraag te komen:

  • Heb je een concreet idee, zet het op papier met behulp van het projectideeformulier. In de LOS vind je onder andere de thema's waar we in deze periode aan werken (p. 23-24 ) en het toetsingskader voor de beoordeling van projecten (p. 50 ). 
  • Pitch je idee aan leden van de Lokale Actiegroep (LAG) en krijg feedback, tips en tricks. De eerstvolgende pitchsessie wordt nog bekendgemaakt. Wil je hieraan meedoen, meld je dan per mail aan bij de LEADER-coördinator Ilia Neudecker, ineudecker@nhn.nl. Zij stuurt dan verdere instructies.

    Vanaf 2 april staat LEADER in principe open voor aanvragen. 
     

Hoewel het iedereen vrij staat om dan meteen een aanvraag in te dienen bij RVO, leert de ervaring dat het verstandig is eerst in gesprek te gaan met de coördinator en je idee te pitchen bij de LAG. Daarmee komen we samen tot betere plannen en een grotere slagingskans!

 

4 thema's in de Kop van Noord-Holland

Thema I Voorzieningen in de kleine kernen
Verbeteren van het voorzieningenniveau (welzijn, zorg) en de onderlinge betrokkenheid van bewoners met het oog op verbeterd welbevinden.


THEMA II Cultuur in de kleine kernen
Versterken van de levendigheid, culturele beleving en identiteit van kleine kernen. Vergroten en verbreden van het cultuuraanbod en de mogelijkheid voor ontmoetingen.
Aandacht voor specifieke locaties en activiteiten voor en door jongeren.


THEMA III Lokale duurzame oplossingen
Lokale, voor de plattelandsbevolking toegankelijke, duurzame oplossingen voor energieopwekking en –opslag en klimaatadaptatie.

THEMA IV Lokaal voedsel
Ontwikkelen van kringloop- en/of natuurinclusieve landbouw, nieuwe producten en productievormen, vormen van samenwerking voor lokale productie en verkoop van voedsel (korte ketens) en kleinschalige agro-toeristische en recreatieve voorzieningen die hierop aansluiten.

Meer weten?

Bekijk hier de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) voor de Kop van Noord-Holland of ga naar de website van LEADER Kop van Noord-Holland.

Dorpswerk NH op Facebook  Dorpswerk NH Twitter  Dorpswerk NH Youtube  Dorpswerk NH LinkedIn